وی ادامه داد: سابقه کشور در مبارزه با بحرانها یک سابقه جالب و طولانی است. در کشور ما شاید تا سی سال قبل هیچ اقدام عملی مناسبی برای پیشگیری از حوادث و نیز تقویت ساختارها برای مواجهه با بلایا وجود نداشته و عمده کارها بیشتر در زمان وقوع حوادث و عمدتا برای رسیدگی به مجروحان بوده است.
رئیسزاده افزود: یک تاریخ هشتاد ساله در دنیا برای رسیدگی به بحرانها وجود دارد لذا کشور ما در این مولفه باید تلاش بیشتری کند. حجم عظیمی از مطالب درباره ارزیابی خطرها و بلایای طبیعی و راههای کاهش آن در دنیا مطرح است تا راهکارهایی بیندیشند که بلایا از قبل شناسایی شده و بتوانند آثار آن را کاهش دهند.
مسئول بسیج جامعه پزشکی کشور گفت: در سی سال اخیر اقدامات مناسبی برای علمی کردن مدیریت بحران در کشور صورت گرفته است. بسیج، در زمینه پاسخگویی و کمک به حادثه دیدگان در بلایا سابقه خوبی داشته است. بسیج در علمی کردن مدیریت بحران کشور اقدامات موثری داشته است.
وی تصریح کرد: گستردگی بسیج در ۵۰ هزار پایگاه، فرصت مناسبی برای خدماترسانی در زمان وقوع بلایا است که میتواند در جمعآوری کمکهای مردمی، امانتداری از آنها، اقدامات مناسبی را ارائه کرده است.
رئیسزاده با اشاره به پایداری نیروهای بسیج در مناطقی که در آنها بحران و بلای طبیعی رخ میدهد، عنوان کرد: بعد از زلزله ۲۱ آبان ۹۶ هنوز حاج سعید قاسمی و سردار یکتا در مناطق زلزلهزده کرمانشاه حضور دارند و خدماترسانی میکنند.
مسئول بسیج جامعه پزشکی کشور با بیان اینکه بسیج توانایی بالایی در همافزا کردن سایر ارگانهای امدادی در زمان وقوع بلایای را دارد خاطرنشان کرد: استمرار سیاستها و نیز مدیران در بسیج که کمتر دچار تغییر میشوند از موضوعات قابل توجه است که منجر به شکل گیری ساختار قدرتمندی در کشور شده اند.
وی با اشاره به برگزاری ۸ کنگره سلامت در بلایا که دو سه مورد اخیر آن نیز به صورت بینالمللی برگزار شده است، گفت: برگزاری این کنگرهها منجر به شکلگیری یک حرکت علمی در این زمینه در کشور شده است که تاسیس رشته PHD سلامت در بلایا نیز از تاثیرات این کنگرهها بوده است.
رئیسزاده تاکید کرد: نتایج برخورد علمی با حوادث طبیعی خود را نشان داده چنانچه در زلزله کرمانشاه شاهد برخورد موفق و مناسبتر با مصدومان این حادثه نسبت به حوادث قبلی بودیم و هیچ مشکلی در حوزه امداد و درمان نداشتیم. یکی از مشکلات جلوگیری از حجم عظیم نیروهای بهداشتی و پزشکی به منطقه بود.
مسئول بسیج جامعه پزشکی کشور گفت: یکی از مشکلات اصلی در بحرانها که بسیج نیز باید روی آن کار کنند، انسجام در مدیریت بحران است که بسیج در این مورد دست بازی دارد لذا باید تدبیری بیاندیشیم تا از جزیرهای عمل کردن در بلایا جلوگیری شود.
وی افزود: ارتباط دانشگاهها با حوزهها و مناطقی که در موضوع حوادث طبیعی کار میکنند نیز از دیگر اقدامات بسیج در این زمینه بوده است.
انتهای پیام/