وی ادامه داد: با توجه به اینکه هماکنون دو مشکل عمده فراروی سوریه است، نخست مسئله پاکسازی ادلب از وجود گروهکهای تروریستی است که دولت سوریه قصد داشت با یک حمله گازانبری شهر را محاصره و گروهکهای تروریستی را سرکوب کند اما با توجه به ممانعت دولت ترکیه و اینکه ممکن است گروهکهای تروریستی به سمت خاک ترکیه حرکت کنند، ترکیه ملاحظاتی داشت که مورد توجه ایران و روسیه قرار گرفت. از همین رو مسئله حمله نظامی ادلب به تعویق افتاد.
کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: موضوع دیگر مسئله شرق فرات است که هماکنون بیش از ۲ هزار تفنگدار امریکایی با اشغال بخشهایی از دیرالزور و البوکمال در شرق سرویه، گروهک تروریستی داعش را در این مناطق آموزش میدهند و قصد دارند بار دیگر فضای سوریه را ناامن کنند.
هانیزاده یادآور شد: این مسئله در مدار توجه ایران، روسیه و ترکیه قرار گرفته است و طبیعتا در نشست امروز مسکو، راهکارهای لازم برای خروج سوریه از بحران، برای همیشه در نظر گرفته خواهد شد. بحران سوریه در ماههای آینده با نشستهایی که بین این سه کشور برگزار میشود به پایان خواهد رسید.
وی در عین حال گفت: هماکنون ترکیه برای یافتن راهحلی برای انتقال گروهکهای تروریسیتی به خارج از سوریه است. امریکاییها با حضور خود در شرق فرات در حال انتقال تروریستهای داعش از شرق فرات به افغانستان هستند که اینگونه بحران را از سوریه به سمت آسیای میانه منتقل میکند. بنابراین نشست سه جانبه امروز مسکو میتواند راه جدیدی برای حل بحران سوریه باشد.
انتهای پیام/