عضو فراکسیون جوانان مجلس با اشاره به تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان و با بیان اینکه میانگین سنی نمایندگان در این دوره کمتر شده است، گفت: در مجلس دهم شاهد حضور جوانان نسل سوم انقلاب هستیم و عملا فضایی باز شد تا این جوانان خود را در معرض رقابت قرار دهند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یادآور شد: باید هم اکنون حضور نسل سوم انقلاب در عرصههای مدیریتی کشور را جدی بگیریم و از ظرفیتهای نسل چهارم و پنجم انقلاب نیز که پا به عرصه گذاشتهاند استفاده کنیم و برنامهریزیهای لازم را برای بکارگیری آنها داشته باشیم.
وی تاکید کرد: یک قانونی در سال ۹۵ با عنوان منع بهکارگیری بازنشستگان وجود داشت که به علت استثنائات زیاد، شفافیت و قاطعیت خود را از دست داده بود و وجود این قانون بود که باعث شد قانون جدیدی را به تصویب برسانیم تا استثنائات آن کمتر شود و مشکلات و مسائل بیشتری را تحت پوشش قرار دهد.
ساعی بیان کرد: در تمام دنیا در سطح مدیریت کلان و میانی از نظرات جدید، ایدههای علمی و سیستمهای مدیریتی روز دنیا استفاده میشود لذا وقت آن رسیده مدیرانی که ۴ دهه در کشور فعالیت کردهاند جای خود را به جمعیت جوان و فارغ التحصیل کشور بدهند و به آنها اعتماد کند.
عضو فراکسیون جوانان مجلس با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون بهرهگیری از توان جوانان در عرصههای مدیریتی کشور گفت: جوانان در پیروزی نهضت امام خمینی (ره) و پس از آن در ۸ سال جنگ تحمیلی مجاهدتهای فراوانی کردند و امام راحل همواره به آنها اعتماد میکرد.
وی اضافه کرد: جوانگرایی در نظام اجرایی موجب پویایی و تحرک میشود، اما متاسفانه شاهد یک رسوب نسلی در چرخه مدیریتی کشور هستیم.
وی گفت: در زمان تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان هجمهها و فشارهای زیادی را از خارج از مجلس شورای اسلامی متحمل شدیم، اما همراهی فراکسیونهای مختلف و نیز رئیس مجلس باعث تصویب این قانون شد.
ساعی در پاسخ به این سوال که میانگین سنی مدیران کشور دو برابر جامعه است و این چه تاثیری در ایجاد مشکلات دارد، گفت: مسلما میانگین سنی بالای مدیران کشور در شکل گیری مشکلات نقش داشته است؛ کار اجرایی، فرد متخصص، جوان و صاحب ایده میطلبد. ما نمیگوییم یک جوان ۲۰ ساله در پست مدیریتی قرار بگیرد و نیز قرار نیست با قانون منع به کارگیری بازنشستگان مشکل بیکاری کشور حل شود، اما این قانون به رفع بخشی از بیکاری کشور کمک میکند.
عضو فراکسیون جوانان مجلس با بیان اینکه در این قانون بخش کلان کشور را مدنظر قرار دادهایم گفت: به کارگیری افراد جدید به جای بازنشستگان دستورالعمل خاصی دارد؛ اگر پستهای مدیریتی از افراد مسن خالی شود حتما چرخش بین نسلی صورت میگیرد و با خارج شدن بازنشستگان از محل خدمت خود افراد در همان ادارات میتوانند ارتقا گرفته و در آن سمتها جاگذاری شوند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پاسخ به سوالی درباره استفاده از اعضای تشکلهای دانشجویی در پستهای مدیریتی نیز گفت: متاسفانه فعالیت احزاب در کشورمان ضعیف است. همیشه شاهد استفاده از ظر فیت جوانان به عنوان اهرمی تاثیرگذار درانتخاباتهای مختلف هستیم کماآنکه نیمی از جمعیت کشور را زنان و جوانان تشکیل میدهند، اما وقتی دولتی روی کار میآید کمتر از ظرفیت این دو بخش استفاده میکند.
وی ادامه داد: حضور احزاب در انتخاباتهای مختلف بسیار مفید است، زیرا طرف حساب مردم قرار میگیرند و مردم میتوانند از آنها برنامه بخواهند و اگر مشکلی داشته باشند، به آنها مراجعه کنند.
ساعی همچنین بیان کرد: تشکلهای دانشجویی میتوانند زیربنای فعالیتهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی افراد در آینده باشند. افراد در تشکلها میآموزند چگونه کار تیمی کنند و سواد عمومی شان نسبت به قاطبه افراد جامعه بالاتر برود و در حوزه تعامل سیاسی راهکار بیاموزند.
انتهای پیام/