وزیر انرژی عربستان سعودی اظهار کرد قیمت نفت بدون استفاده از ظرفیت تولید شناور این کشور، به راحتی سه رقمی میشد.
وزیر انرژی عربستان سعودی اظهار کرد قیمت نفت بدون استفاده از ظرفیت تولید شناور این کشور، به راحتی سه رقمی میشد.
خالد الفالح در "کنفرانس انرژی هند" سراویک در دهلینو اظهار کرد: ما انتظار داریم و میخواهیم تلاشهای عربستان سعودی مورد تایید قرار گیرد. اختلالات عرضه به یک جاذب شوک نیاز دارند و این جاذب شوک تا حد زیادی، عربستان سعودی بوده است.
وی بعدا در حاشیه این کنفرانس به خبرنگاران گفت: عربستان سعودی که در حال حاضر حدود ۱۰.۷ میلیون بشکه در روز نفت تولید میکند، از ماه آینده که تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران اجرایی میشود، تولیدش را افزایش خواهد داد.
این کشور از سوی آمریکا به عدم افزایش کافی تولید برای پایین بردن قیمتها متهم شده است و تنشها میان دو کشور اخیرا بدنبال ناپدید شدن و قتل احتمالی جمال خاشقجی، منتقد برجسته ریاض، بالا گرفته است.
دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، شنبه هفته جاری گفت: اگر معلوم شود خاشقجی در داخل کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسیده است، عربستان سعودی با مجازات شدیدی روبرو خواهد شد. بدنبال تهدید ترامپ، عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت جهان است، با اشاره به نقش تاثیرگذار خود در اقتصاد جهانی، هشدار داد با اقدام بزرگتری واکنش نشان خواهد داد.
وزیر انرژی عربستان در اظهارات خود به این جنجال نپرداخت اما گفت: عربستان سعودی دهها میلیارد دلار برای ایجاد ظرفیت تولید شناور خود سرمایهگذاری کرده است.
فالح گفت: با توجه به اختلالاتی که روی میدهد، اگر به خاطر اقدامات فوق العادهای نبود که عربستان انجام داد، نفت به راحتی سه رقمی میشد.
وزیر انرژی عربستان گفت: کشورش میتواند ۱۲ میلیون بشکه در روز نفت تولید کند و با تولید فعلی ۱۰.۷ میلیون بشکه در روز، حدود ۱.۳ میلیون بشکه در روز ظرفیت تولید شناور دارد.
وی اظهار کرد: عربستان سعودی به عنوان بانک مرکزی بازار نفت عمل کرده تا به تعادل عرضه و تقاضا کمک کند.
نیازهای مشتریان را تامین میکنیم
فالح بر پایبندی کامل کشورش به تامین نیازهای نفتی هند تاکید کرد و گفت مایل است به مشتریان اطمینان دهد که هر گونه کمبود عرضه تامین خواهد شد اگرچه عوامل عرضه و تقاضای فعلی متعادل هستند.
وی با اشاره به دیدار با نارندرا مودی، نخست وزیر و دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند اظهار کرد: ما در تماس نزدیک با همه مشتریان بزرگ برای دریافت نظرات و گوش کردن به نگرانیهایشان و ملاحظه آنها در زمان تعیین سیاست انرژی خود هستیم و با شرکایمان در اوپک و خارج از اوپک گفت و گو میکنیم. فالح در ادامه افزود: من میخواهم نسبت به پایبندیمان برای تامین نیازهای انرژی به خصوص نفت و به طور گستردهتر ثبات بازار و جبران کمبود عرضه اطمینان دهم.
اوپک و ۱۰ تولیدکننده متحد این گروه شامل روسیه ۲۳ ژوئن در وین توافق کردند تولیدشان را مجموعا یک میلیون بشکه در روز افزایش دهند تا هر گونه کمبود عرضه به دلیل تحریمهای آمریکا علیه ایران و افت تولید ونزوئلا را جبران کنند.
محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک هفته گذشته اظهار کرده بود وی نامهای از هند دریافت کرده که در آن دهلینو نسبت به شرایط جاری بازار ابراز نارضایتی کرده بود.
قیمتها به دلیل نگرانی بازار نسبت به ناتوانی اوپک برای عرضه کافی نفت، هفتههای اخیر به بالاترین رکورد در چهار سال گذشته صعود کرده است.
منبع: خبرآنی