وی ادامه داد: برخی کشورها پیشاپیش اعلام کردند که اگر قصور عربستان سعودی در مرگ جمال خاشقجی مشخص شود، هیچ اتفاقی در رابطه آنها با عربستان نمیافتد و به ارتباط خود با این کشور ادامه خواهند داد.
افقهی با اشاره به اینکه روابط اقتصادی سنگینی بین امریکا و عربستان وجود دارد، تصریح کرد: ترامپ دست پیش را گرفته و گفته اگر ثابت شود این اتفاق کار عربستان بوده ما آن را یک اتفاق فردی تلقی کرده و خواستار برخورد مستقیم با مسببان این حادثه هستیم. اما اگر پرونده بنسلمان بهعنوان فرد دستوردهنده در شورای امنیت سازمان ملل مطرح شود آن را وتو خواهیم کرد.
کارشناس مسائل غرب آسیا عنوان کرد: آنهایی که دم از دموکراسی و حقوق بشر میزنند، برایشان مهم نیست، طبق گفتههای سازمان امنیت ترکیه که البته قرائن و شواهد نیز چنین چیزی را نشان میدهد، یک فرد در روز روشن به قتل رسیده و جسدش تکه تکه شده است.
وی گفت: ترکیه هم مانند امریکا، هنوز موضعی قاطعانهای که بگوید سیادت ترکیه مورد تعرض قرار گرفته از خود نشان نداده است. سازمان امنیت ترکیه مدام میگوید شواهد و مدارکی از این ماجرا در دست دارد، اما آنها را منتشر نمیکند. مشخص نیست این بازی با اعصاب مردم چه معنایی برای آنها دارد؟
افقهی یادآور شد: اگر جرم عربستان در قتل جمال خاشقجی اثبات شود، این کشور بسیار بدنام خواهد شد و بهعنوان تروریسم دولتی مطرح میشود. همچنین وجهه جهانی عربستان نیز آسیب بسیار جدی خواهد دید.
کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اقدامات جنایتکارانه عربستان در یمن نیز گفت: با جنجال رسانهای در موضوع خاشقجی، اقدامات جنایتکارانه عربستان در یمن از خاطر افکار عمومی نمیرود. همه کشورها کمر همت بستهاند تا عربستان را در این قضیه قتل محکوم کنند و با آنها تسویهحساب کنند.
وی یادآور شد: جنایتهای ضدبشری عربستان در یمن هر روز برگ ننگین دیگری به کتاب قطور جنایتهای بینالمللی این کشور میافزاید. از سوی دیگر شاهدیم ارتش یمن و انصارالله پیشرفتهای خوبی داشتهاند و با امکانات و سلاحهای پهبادی، موشکی و زمین به دریای خود، ضربات مهلکی بر پیکره نظامی عربستان و همپیمانانش وارد میکند.
کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: البته شاید ماجرای قتل خاشقجی دامی برای دوشیدن مالی عربستان از سوی امریکا و رژیم صهیونیستی باشد تا در عوض کمک به این کشور باز هم از بن سلمان پول بگیرند.
انتهای پیام/