استاندار کردستان گفت: انتقال آب کردستان به دریاچه ارومیه و سایر استانها و کاهش آب استان، هیچ توجیهی وجود ندارد و توجه به این مهم به مطالبهای عمومی تبدیل شده و چنانچه مورد بی توجهی قرار گیرد، مشکلاتی را برای استان ایجاد خواهد کرد.
به گزارش ایسنا،بهمن مرادنیا شامگاه روز چهارشنبه(11 مهر) در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کردستان که با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس برگزار شد، اظهار کرد: کردستان استانی با مردمانی نجیب، مهربان و غیور است که سالها از مرزهای غربی کشور دفاع کرده و شایسته خدمت هستند.
وی افزود: کردستان با تقدیم 5400 شهید و همچنین 1700 شهید ترور نشان داده است که در دفاع از نظام و مملکت مردانه ایستادهاند و امروز شایسته دارا بودن بهترین خدمات هستند.
استاندار کردستان عنوان کرد: کردستان با 29 هزار کیلومتر مربع، 2 درصد از مساحت کشور را داراست و دارای یک میلیون و 600 هزار نفر جمعیت است که 70 درصد آنها در شهر و 30 درصد در روستا هستند.
وی با اشاره به اینکه کردستان 230 کیلومتر مرز مشترک با اقلیم کردستان دارد، تصریح کرد: درآمد سرانه این استان از میانگین کشور کمتر و از این نظر رتبه 24 کشور را داراست.
مرادنیا با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در کردستان 16.3 است، ادامه داد: 27 درصد از ارزش افزوده استان در بخش کشاورزی و 30 درصد اشتغال استان هم در این بخش است.
وی بیان کرد: در سالهای گذشته 9.5 درصد گندم کشور در کردستان تولید میشد که امسال با خرید بیش از یک میلیون تن گندم، به 12 درصد رسیده است و این آمار نشان دهنده ظرفیتها و پتانسیل های حوزه کشاورزی کردستان است که به دلیل بی توجهی و کم لطفی در حق استان توسعه پیدا نکرده است.
استاندار کردستان این بی توجهی را عامل مهاجرت جوانان به شهرهای بزرگ دانست و گفت: انتظار میرود کمیسیون کشاورزی عنایتی خاص به استان داشته باشند تا هم آمار بیکاری کاهش یابد و هم مانع از مهاجرت جوانان شود.
وی یکی از مهمترین مشکلات حوزه کشاورزی استان را عدم تخصیص مناسب آب دانست و افزود: کردستان با 500 میلیمتر بارندگی، 5 میلیارد متر مکعب رواناب، 65 درصد از مصارف کشاورزی استان از آبهای زیرزمینی است و این مسئله موجب ایجاد دشتهای ممنوعه قروه و دهگلان و بیجار شده است.
مرادنیا تاکید کرد: برای انتقال آب کردستان به دریاچه ارومیه و سایر استانها و کاهش آب استان، هیچ توجیهی وجود ندارد و توجه به این مهم به مطالبهای عمومی تبدیل شده و چنانچه مورد بی توجهی قرار گیرد، مشکلاتی را برای استان ایجاد خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه نسبت اراضی آبی به دیم در کردستان 12 درصد است درحالیکه میانگین آن در کشور 34 درصد است و این حق کردستان است که به میانگین کشوری برسد.
استاندار کردستان خواستار تخصیص مناسب آب به کشاورزان شد و خاطرنشان کرد: در همین راستا پیشنهاد طرح 100 هزار هکتاری تهیه شده که در صورت اجرا نسبت اراضی آبی به دیم کردستان به 22 درصد میرسد و همچنان با میانگین کشوری فاصله زیادی دارد.
وی به دیگر طرحهای پیشنهاد شده اشاره کرد و افزود: اجرای این طرحها میتوانند توسعه عظیمی در اشتغال و امنیت غذایی کشور ایجاد کند.
مرادنیا به پتانسیلهای شهرستانهای بانه و مریوان در توسعه باغات اشاره کرد و ادامه داد: چنانچه به این شهرها و توسعه کشاورزی در آن توجه نشود، کماکان قاچاق، کولبری و بیکاری ادامه دارد و همچنین زمینه حضور گروهکها در استان فراهم میشود.