جزییات جدید از حادثه تروریستی اهواز / بیش از 30 نفر در حادثه اهواز، قصور و کوتاهی کردند
اهواز شهری است که با بسیاری از مشکلات از جمله بیکاری و آلودگی هوا بهویژه گردوغبار روبهروست. بنابراین آبستن هر حادثهای است. به ویژه اینکه، مدیران کشور به مشکلات این شهر بهصورت جدی توجه نکردهاند. در ارتباط با حادثه تروریستی در اهواز، «آرمان» با غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی نماینده رشت گفتوگو کرده که در ادامه میخوانید.
در جلسه غیرعلنی مجلس درباره حادثه تروریستی اهواز چه گذشت؟
به طور کلی بحث امنیت به وزارت کشور مربوط میشود. گزارشاتی را در مورد حمله تروریستی اهواز ارائه کردند که باعث تاثر شد که حوزه امنیت اعم از وزارت اطلاعات و وزارت کشور آنگونه که باید بهخوبی عمل نکردند. تروریستها از پنج ماه گذشته، از فاصله 700متر مانده به جایگاه برگزاری مراسم، خانهای را اجاره میکنند و در آنجا مستقر میشوند. در روز وقوع حمله تروریستی با خودرو خود حرکت میکنند و به جایگاه برگزاری مراسم میآیند. اتفاقاتی که روی داد بیانگر این مسائل بود که همه اقدامات امنیتی و همچنین تدابیر امنیتی انجام نشده بود و این قصوری دردناک است. شاید تصور میشود که کشور به دست خود اداره میشود و توجه خاصی به امنیت نمیشود؟ به نوعی آسودگی خاطر در وجود بسیاری مدیران کشور وجود دارد. این اتفاق به گونهای بود که حتی وقوع این حادثه به ذهن آنها خطور نکرد. استان خوزستان، استانی است که مشکلات عدیدهای پس از جنگ دارد و انصافا به این استان بیتوجهی شده است. این استان ذخایر بزرگ نفتی و گازی دارد اما با مشکلات بسیار بزرگی از جمله نرخ بیکاری بالا، مشکلات آبی، گردوغبار و... مواجه است که در نتیجه این استان را آبستن هر حادثهای میکند. همگان شاهد هستند بهرغم اینکه مسئولان امنیتی به استاندار و استان نیز گزارش کرده بودند مبنی بر اینکه پیشبینی آنها این است که در دهه دوم محرم اتفاقی به وقوع خواهد پیوست، ولی توجه خاصی نشد.
یعنی گزارشی مبنی بر وقوع حمله تروریستی به مسئولان داده شده بود؟
گفته شده بود که در دهه دوم محرم، گزارشات اطلاعاتی بیانگر این قضیه بود که اتفاقات تروریستی در اهواز رخ خواهد داد ولی در نهایت سهلانگاری شد و شورای تامین در آنجا بهدرستی عمل نمیکند و یا تشکیل جلسه نمیدهد و یا اگر جلسهای تشکیل میدهد، مسئولان اصلی شرکت نمیکنند. فارغ از این اخبار باید اذعان داشت که هر فردی مسئولیت خود را دارد و هر نهادی نیز مسئولیت خاص خود را برعهده دارد. همچنین با انشاءا... و ماشاءا...گفتن اتفاق خاصی نمیافتد و کاری جلو نمیرود. در رابطه با اتفاق تروریستی در مجلس هم 20سند وجود دارد که قبل از وقوع حادثه مجلس، به نهادهایی که مسئول امنیت هستند و همچنین به دستگاههای اطلاعاتی اعلام شده بود که مجلس، ضربهپذیر است. اما در نهایت همگان شاهد بودند که آنقدر سهلانگاری شد و همچنین این مساله جدی گرفته نشد که در نهایت حادثه تروریستی در مجلس رخ داد. باید بدون تعارف و با شدت هر چه تمامتر با عاملان تروریستی برخورد کرد. اکنون بیشتر از 30نفر به دادگاه معرفی شدند، عزل شدند و در نهایت به مقام معظم رهبری معرفی شدند. بنابراین برای تصمیمگیری، بیشتر از 30نفر در حادثه تروریستی اهواز، قصور و کوتاهی کردند. برخی از این افراد نیز به فرماندهان ارشد خود معرفی شدند و همچنین گزارش کاملی خدمت مقام معظم رهبری تقدیم شد، برای تصمیمگیری در مورد کسانی که ایشان باید تصمیمگیری کنند. در هر صورت باید با آنها قاطعانه برخورد شود تا درس عبرتی شود برای تمام مسئولانی که مسئول امنیت جان مردم هستند. تروریستها تقریبا در 12دقیقه، هر اقدامی که توانستند را انجام دادند. جالب این است که برخی مسئولان تصور کردند که این اقدام تروریستی، بخشی از رژه و مانور است، یعنی برخی تا این اندازه پرت بودند.
چرا در مورد این حادثه، هیچ کس به ذهنش خطور نکرد که حمله تروریستی باشد؟
چون ایران در صف اول مبارزه با تروریسم قرار دارد، قربانی تروریسم است. این نکته مهم را باید تمام مسئولان کشور به آن توجه کنند. ایران در صف اول مبارزه با تروریسم است و تاکنون نیز بیشترین هزینه مبارزه با تروریسم را در منطقه پرداخت کرده است. تعداد 12هزار نفر به دست منافقین در کشور ترور شدند. در نهایت این روند نیز ادامه دارد. ایران بالغ بر 17هزار نفر به انحاء مختلف کشته و شهید داده است. بنابراین مسئولان نباید این مساله را مطرح کنند که اتفاق تروریستی دیگری هرگز روی نخواهد داد. رصدهای اطلاعاتی و بررسیهای اطلاعاتی ضعیف بوده است. در حین وقوع حادثه نیز، برخورد با تروریستها بسیار ضعیف بود. به قناسهزنها گفته شد که تیراندازی کنند ولی تیراندازی نکردند، با این گفته که اجازه ندارند تیراندازی کنند. پس به چه علت در پشتبام اسکان یافته بود؟ امکان ندارد که یک قناسهزن اجازه نداشته باشد. اگر در آن زمان، قناسهزن به تروریستها تیراندازی میکرد کار به نوعی تمام شده بود. قناسهزنها کوتاهی بسیاری داشتند و فرماندهی نیز تماس نگرفت که تیراندازی کنند. دیر متوجه شدند. اتفاق تلخی بود و نباید این تجربیات را کسب کنیم. 40سال برای کسب تجربه کافی نیست؟! برخی مسئولان کوتاهی کردند و همچنین کسانی که در جلسه شورای تامین غیبت داشتند و بی اطلاع از مصوبات بودند. از برخی نیز باید تقدیر شود. ار مسئول اطلاعات استان خوزستان باید تقدیر شود به دلیل گزارش بسیار خوب و همچنین پیشبینیهای درست و اطلاعات درستی که ارائه داد. وی کار خود را انجام داد. همواره نباید به تنبیه فکر کرد. گزارش مسئول اطلاعات خوزستان در مجلس، مورد قدردانی نمایندگان و رئیس مجلس قرار گرفت.
سرپیچی برخی نیروها را در چه راستایی میتوان ارزیابی کرد؟
تصور اینکه این قضیه به مانور شباهت داشت، تصور مسخره و نادرستی بود. زن و فرزند کشته میشدند ولی برخی تصور میکردند که این مانور است. این موارد، نکات فاجعهبار این جلسه بود. فیلمی که در مجلس پخش شد، بسیار ناراحتکننده بود.
چرا از فعالیت گروه تروریستی الاحوازیه و گروههای مشابه جلوگیری نشده است؟
خانوادههای این تیم تروریستی در حال همکاری با داعش بودند و یکی از اعضای این خانواده، سال گذشته به هلاکت رسید. چرا این خانواده، رها شده بود که دو برادر آن فرد و از اعضای این خانواده در حمله تروریستی اهواز حضور داشتند؟ این سوالات بیپاسخ مانده است. ایرادی ندارد که درجات برخی گرفته شود و یا عزل شوند. قوه قضائیه با اشد مجازات با قاصران برخورد کند. از سپاه هم بهخاطر پرتاب موشک به مقر تروریستها باید تشکر کرد. این پرتاب موشک، عطسه سپاه بود.
گفته شد در ورزشگاه، 500دوربین گذاشته شده که خانمها را شناسایی کنند! پس چرا در مراسم رژه نظامی، برخی مسائل امنیتی نادیده گرفته شد؟
دلمشغولیهایی که برای برخی مسئولان کشور ایجاد شده است، دلمشغولیهای اصلی کشور نیست. اولویت مردم امنیت است. رفتن چهار نفر خانم به ورزشگاه، به هیچ بخش از کشور، آسیبی نمیرساند. باید برای خانمها برنامه داشت. برای ورزشگاهها، 500دوربین برای شناسایی خانمها و آقایان قرار داده شده است ولی برای امنیت مردم و منطقه، در خیابانها به فاصله 200متر دوربین قرار داده نشد. درصد بالایی موافق حضور زنان در ورزشگاه هستند. بنده نیز موافق حضور زنان در ورزشگاه هستم.
2323