بازگشت روند افزایشی قیمت نفت سبب شده است دوباره گمانهزنیها درباره رسیدن قیمت آن به ۱۰۰ دلار آغاز شود.
بازگشت روند افزایشی قیمت نفت سبب شده است دوباره گمانهزنیها درباره رسیدن قیمت آن به ۱۰۰ دلار آغاز شود.
به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، در هفته گذشته، قیمت نفت به بالای ۸۲ دلار رسید که بالاترین قیمت در حدود چهار سال اخیر به شمار میآمد. در آستانه موعد تحریمهای آمریکا ضد صنعت نفت ایران، سرمایهگذاران بازار نفت اکنون انتظار بیشتری برای افزایش قیمتها دارند.
افزایش نیافتن تولید نفت اوپک و متحدانش در نشست اخیر کمیته وزارتی نظارت بر توافق جهانی کاهش تولید نفت در الجزایر نیز فضای روانی برای افزایش قیمت نفت را تقویت کرد. به گفته کارشناسان، این اقدام سرمایهگذاران را قانع کرد که حذف ایران از بازار نفت در کنار اختلال در تولید نفت ونزوئلا موجب کمبود شدید خواهد شد.
مایکل کوهن، از مدیران بانک انگلیسی بارکلیز گفت: هنگامی که شما با خطرهای ژئوپولیتیک از این دست روبهرو هستید، فضای روانی بازار در جهت افزایش قیمتها تقویت میشود؛ عوامل بنیادین بازار پیش از چیزی که برخی انتظار داشتند، رو به محدودیت عرضه حرکت کرده است.
همچنین اطمینان سرمایهگذاران درباره استمرار مصرف بالای سوخت در آمریکا در سطحی بیسابقه، روند کنونی افزایش قیمت نفت را تقویت کرده است. این باور سبب شده گمانهزنیهایی درباره رسیدن قیمت نفت به ۱۰۰ دلار مطرح شود.
اگرچه لازم است قیمت شاخص نفت خام برنت ۲۱ درصد دیگر رشد داشته باشد تا بتواند به ۱۰۰ دلار برسد، انتظارها برای این اتفاق تنها در حد حرف باقی نماندهاند؛ قراردادهای اختیار معامله مبتنی بر پیشبینی قیمت ۱۰۰ دلار، در هفته گذشته ۶۲ درصد افزایش یافتهاند.
همچنین سفارشهای خرید نفت مبتنی بر افزایش قیمت، در هفته گذشته برای پنجمین بار پیاپی افزایش یافتهاند و به بالاترین حد از ماه مه امسال تا کنون رسیدهاند.
با وجود ادعای عربستان درباره توانایی جبران کاهش تولید نفت ایران، برخی تحلیلگران اعلام کردهاند که افزایشهای اخیر در تولید نفت این کشور و دیگر تولیدکنندگان عمده و همچنین اختلال در تولید برخی کشورهای دیگر، سبب شده است ظرفیت مازاد تولید نفت جهان آسیب ببیند.
ریچارد رابینسون، مدیر مؤسسه آشبرتن گلوبال انرژی گفت: بدون ظرفیت مازاد، اوپک در زمینه جلوگیری از افزایش قیمت نسبتاً ناتوان است.
منبع: شانا