تجمیع منابع در حمایت از فناوری‌های نوین سلامت

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سمپوزیوم استپ پزشکی آینده با موضوع چالش های پیرامون توسعه خدمات فناوری های نوین ۲۹ اردیبهشت ماه همزمان با نمایشگاه ایران هلث در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.

احسان عارفیان، دبیر ستاد توسعه فناوری های پزشکی بازساختی و سلول های بنیادی، محمد حسین متالهی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوی، عباس حاجی فتحعلی عضو هیت علمی دانشکده علوم پزشکی، بهداشتی و درمانی دانشگاه شهید بهشتی، مرضیه ابراهیمی، عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان و مدیرعامل شرکت دانش بنیان کیان ایمن سلول، زهرا قلن بر، مدیر شرکت دانش بنیان سل‌تک فارمد و محمد خادمی، رئیس پژوهشکده مطالعات فناوری سخنرانان این جلسه بودند.

عارفیان با بیان اینکه مساله ما در پزشکی در دهه ۱۳۶۰ جراحی های نوین اعم از جراحی، چشم، قلب و .... بود و اکثر سفرهای پزشکی هم برای این امور صورت می گرفت گفت: امروز به همت پزشکان ایرانی و استمراری که در حوزه سیاست گذاری داریم، بهترین بیمارستان در حوزه فناوری های های قلب، چشم، سرطان و .... ساخته شده است و در خیلی از این امور رتبه اول را در منطقه داریم. البته به رغم همه این پیشرفت‌ها نکته ای که نباید از نظر دور داشت این است که مساله آینده و امروز پزشکی دیگر این جنس از جراحی های نوین نیست و گویی حوزه سلامت امروز با مسائل دیگری اعم از نقص های ژنتیکی، بیماری های سالمندی، سرطان و ... مواجه است و اینها مطالبه های جدی پزشکی آینده است.

به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری های پزشکی بازساختی و سلول های بنیادی، بیش از ۲۰ سال است که در حال تولید دانش در حوزه پزشکی بازساختی و سلول بنیادی هستیم و در این زمینه رتبه ۱۳ دنیا را داریم اما با این حال آنچنان که باید نتوانسته ایم این حوزه را در کشور فعال کنیم.

وی، تحقق پویایی پزشکی بازساختی و سلول بنیادی را در گرو سه مولفه دید و گفت: نیروی انسانی، شرکت هایی که آنها هم از دل همین نیروی انسانی پا به عرصه فعالیت گذاشته اند و نهایتا سرمایه بازیگران اصلی این زیست بوم هستند.

عارفیان تاکید کرد به همرسانی سرمایه گذار دارای سرمایه به نیروی انسانی و شرکت ها یکی از چالش های جدی امروز ما است.

وی همچنین زیست بوم پژوهشی بالغ و زیست بوم فناوری نابالغ را مساله دوم این حوزه (پزشکی بازساختی و سلول بنیادی) دانست و تصریح کرد: در پزشکی بازساختی، با افرادی مواجه هستیم که به شدت در پژوهش خبره هستند اما به همین اندازه در حوزه فناوری ضعیف هستند و با وجود تعداد زیاد مقالات از پس پاسخ دادن به چند سوال سازمان غذا و دارو بر نمی آیند. نخبگان و پژوهشگران ما از سطح پژوهش فراتر نرفته و به فناوری ورود جدی ندارند.

دبیر ستاد توسعه فناوری های پزشکی بازساختی و سلول های بنیادی در پایان خاطرنشان کرد: در ستاد توسعه فناوری های پزشکی بازساختی و سلول بنیادی، ستاد توسعه زیست فناوری و بنیاد ملی علم ایران منابع مان را تجمیع کرده ایم و می کوشیم تا پرونده های فنی ای که قابلیت ارائه به سازمان غذا و دارو دارند را حمایت کنیم. ما باید ادبیات و مسیر تبدیل پژوهش به فناوری را در کشور بپذیریم که البته این مسیر هم خاص ما نیست و در معاونت علمی می کوشیم این مسیر را برای نخبگان و شرکت ها تسهیل کنیم.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.