حسینی: سرنوشت فرزندان‌مان با 300 سؤال تست تعیین می‌شود!

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، سید جواد حسینی سرپرست وزارت آموزش و پرورش در دوره آموزشی- توجیهی طرح ملی نماد( نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) که در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد، اظهار کرد: طرح نماد، طرحی است که در چند کلمه به دنبال آن است که کنترل و کاهش آسیب‌ها و رفتارهای پرخطر و توانمندسازی با رویکرد درونی در مقابل آسیب‌های اجتماعی را داشته باشد؛ این پیشگیری از نوع رشد مدار بوده و بسیار میمون و مبارک است . 

وی ادامه داد: به عنوان یک معلم وقتی مواجهه جمهوری اسلامی را با آسیب‌های اجتماعی بررسی می‌کنیم با سه نوع برخورد مواجه می شویم؛ در دهه اول مواجهه اخلاق محوری و آخرت گرایانه بود؛ وقتی با آسیب‌ها و مسائلی از این دست مواجه می‌شدیم، با نگاه اخلاق گرایانه بسیاری از مسائل آسیب‌زا، غیر ارزشی تلقی می‌شد.

حسینی اضافه کرد: آن دوره مثلا سرمایه‌داری و رفاه، ضد ارزش تلقی می‌شد؛ با همین نگاه مربیان امور تربیتی انتخاب شدند که اخلاق را به دانش‌آموزان نشان دهند و به‌حق که مربیان تربیتی از عهده آن بر آمدند؛ امر به معروف، تذکر و نگاه فرهنگی با نگاه اخلاق مدارانه و ثواب آخرت، آسیب‌ها را کنترل می‌کرد.

وی افزود: پس از یک دهه دیدیم به شاخص مورد نظر نرسیدیم  و در دهه دوم نگاه به این مسائل به کنترل‌های بیرونی تغییر یافت؛ نگاه کنترل بیرونی، پلیس است؛ نگاه خیرخواهانه بود یعنی حراست ها، گزینش‌ها و مراقبت‌های بیرونی افزایش یابند تا جامعه مصون شود.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: پس از یک دهه، مشاهده شد که این نگاه هم ما را به شاخص مد نظر نرساند؛ در دهه سوم، نگاه علمی و اجتماعی در کنترل مسائل اجتماعی حادث شد.

وی با بیان اینکه جوهره اصلی سند تحول بنیادین، تعادل‌های هویتی است، گفت: اگر جنس موضوعی اجتماعی است باید با دید اجتماعی به آن بپردازیم و الا موفق نخواهیم بود یا با رویکرد امنیتی نمی‌توان به مسأله اجتماعی پرداخت؛ رویکرد ساختاری می‌گوید وقتی سیل آمد کاری کنیم که آسیب کم‌تری برساند اما در حال کم‌انگاری دستاوردهای جامعه هستیم. در سیل 12 سد داشتیم که 10 سد پس از انقلاب ساخته شده بود و بسیاری از آبها را نگه داشت ولی هیچ توجهی به آن نشد. 

حسینی با بیان اینکه رویکرد نماد یک رویکرد  پیشگیرانه رشد مدار است، اظهار کرد: مدرسه، جعبه سیاه جامعه است؛ هر چه در امروز جامعه می گذرد از دیروز مدارس ماست و هرچه فردا خواهد شد از امروز مدارس است و  حد هیچ جامعه‌ای از حد معلمانش بالاتر نخواهد رفت. 

وی ادامه داد: امروز آسیب‌های اجتماعی مسأله مهمی است که کل نظام و مراکز تصمیم‌گیر باید پای آن بایستند و مدرسه جایی است که باید به آن بپردازد. 

سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: نتایج غربالگری روی 3 میلیون دانش‌آموز نشان می‌دهد که از نظر امید و نشاط، یک سوم دانش‌آموزان دارای مشکل هستند و اگر دقیق‌تر کار کنیم این رقم بالاتر خواهد رفت؛ از حلقه‌های مفقوده جامعه امروز، نشاط جمعی است که از دو آسیب افراط و تفریط رنج می‌برد.

وی با بیان اینکه از کارهای پرورشی تقویت هیأت مذهبی و قرآنی است، افزود: در بروز هیجانات شادمانه مشکل داریم یا به شکلی که می‌خواهیم بروز دهیم برای جوانان جذاب نیست و در نتیجه جوانان به شکل ساختار شکنانه و زیر زمینی آن را بروز می‌دهند و آسیب‌زاست.

حسینی با بیان اینکه بیش از 30 هزار پایگاه اوقات فراغت با رویکرد هنری، تربیت بدنی و آموزشی فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: 12 هزار و 900 ساعت آموزش، تست و آزمون تا آزمون کبیر که کنکور است برای دانش‌آموز برگزار می‌شود و تمام سرنوشت فرزندان‌مان با 300 سؤال تست سنجیده می‌شود.

وی تصریح کرد: همه خلاقیت‌ها، آزمون‌زده، تست‌زده، کنکورزده، نمره‌مدار و غیرخلاق است که جلوی اینها باید گرفته شود یعنی تحول بنیادین اینهاست که باید اتفاق بیفتد.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تعلیم و تربیت تک ساحتی جلوی نشاط جمعی را می‌گیرد، گفت: باید تحولات را مبتنی بر سند تحول بنیادین ایجاد کنیم و اینها شدنی است.

وی تأکید کرد: با رویکرد پیشگیرانه باید خانواده‌ها را از حالت پر آشوب و خاموش به خانواده متعادل نزدیک کنیم و رمز ما در آموزش و پرورش «یا علی مدد» است.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.