ضرورت استفاده از انرژی نیروگاه‌ها برای شیرین سازی آب دریاها/ هزینه نمک زدایی آب شور زیاد است

معاون مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آبفای وزارت نیرو مطرح کرد؛

ضرورت استفاده از انرژی نیروگاه‌ها برای شیرین سازی آب دریاها/ هزینه نمک زدایی آب شور زیاد استهدایت فهمی معاون مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو در گفتگو با خبرنگارحوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با شیرین‌سازی آب دریای عمان و همچنین جلوگیری از ورود پساب به آن اظهار کرد: شیرین‌سازی آب خلیج فارس و دریای عمان به صورت جدی در حال پیگیری است، چراکه مناطق جنوبی کشور نیازمند تأمین آب هستند.

وی افزود: تهیه و تأمین آب شرب منطقه، وظیفه ذاتی دولت است که در برنامه ششم توسعه قوانین آن نیز مشخص شده است و با خرید تضمینی و ورود بخش خصوصی به این مسئله می‌توان آب شرب منطقه را تأمین کرد.


بیشتر بخوانید: آثار تلخ آب شیرین کن ها برتن محیط زیست/ خلیج فارس در محاصره آب شیرین کن ها


فهمی گفت: در برخی از مناطق که در گردش آب دریاها مسئله‌ای وجود ندارد، مدل سازی می‌شود، چراکه باید مشخص کنیم شورابه‌ها را به کدام مناطق برگردانیم تا برای شیلات، محیط زیست و همچنین محیط دریا مضر نباشند.

وی افزود: روش‌هایی برای انتقال شورابه‌های حاصل از شیرین‌سازی آب دریاها به حوضچه‌های تبخیر وجود دارد که این موضوع  به تکنولوژی و فناوری‌هایی که از آن‌ها استفاده می‌شود، بستگی دارد. بدیهی است استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته‌تر هزینه‌های بیشتر و مضرات کمتری دارد، به عنوان مثال می‌توان از همین نمک باقی مانده در حوضچه‌های تبخیر در صنایع مختلف بهره برد.

معاون مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو گفت: در مناطقی که نیروگاه‌های حرارتی وجود دارند، می‌توان از انرژی نیروگاه‌ها برای شیرین کردن آب استفاده کرد که با این کار هزینه‌ها نیز کاهش می‌یابد.

فهمی گفت: هزینه نمک‌زدایی آب شور زیاد است و با انتقال آب، این هزینه‌ها دو برابر می‌شود.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.